POZVÁNKA
na výroční konferenci Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny, která se uskuteční dne
18. září 2019 od 10:00 hodin
v konferenčním sále OKsystem a.s. Praha,
Na Pankráci 125, Praha 4
Záštitu nad konáním konference převzali:
ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc.,
a předsedkyně Výboru pro zdravotnictví
prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
Program konference a doprovodné informace naleznete v příloze.
Registrace nutná. Účast není zpoplatněna.
Svoji účast potvrďte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 10. září 2019.
| 
 PROGRAM Výroční konference Platformy pro reformulace dne 18. září 2019  | 
|||||
| 
 9:15  | 
 10:00  | 
 Registrace účastníků  | 
|||
| 
 10:00 - 10:30 Úvodní slovo  | 
 RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace Mgr. Eva Gottvaldová / náměstkyně pro ochranu a podporu veřejného zdraví - hlavní hygienička ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR Ing. Jindřich Fialka / náměstek sekce zemědělství a potravinářství, Ministerstvo zemědělství ČR  | 
||||
| 
 10:30  | 
 11:30  | 
 I. blok: evropa a spotřebitel  | 
 předseda: RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace  | 
||
| 
 10:30  | 
 10:45  | 
 Setting the scene: the food and drink industry's contribution to nutrition and health across the EU  | 
 Dirk Jacobs / FoodDrinkEurope, Brusel  | 
||
| 
 10:45  | 
 11:00  | 
 Working together towards a balanced diet.  | 
 Nick Deschuyffeleer / Food Policy Manager, FEVIA, Brusel  | 
||
| 
 11:00  | 
 11:15  | 
 Inovativní řešení pro reformulace v rámci legislativního prostředí v EU  | 
 Petr Menšík / EU Affairs Manager, EU Specialty Food Ingredients, Brusel  | 
||
| 
 11:15  | 
 11:30  | 
 diskuse  | 
|||
| 
 11:30  | 
 12:30  | 
 II. BLOK: VÝŽIVA a spotřebitel  | 
 předseda: prof. MUDr. Věra Adámková, CSc. / přednostka, preventivní kardiologie, IKEM, Praha  | 
||
| 
 11:30  | 
 11:45  | 
 Stravovací zvyklosti českých dětí  | 
 Prof. MUDr. Věra Adámková, CSc. / přednostka, pracoviště preventivní kardiologie, IKEM, Praha  | 
||
| 
 11:45  | 
 12:00  | 
 Zkušenosti s výživou v dětském věku z pohledu lékaře dětského oddělení  | 
 MUDr. David Kasal, MHA/ přednosta, dětské a novorozenecké oddělení, nemocnice Chrudim  | 
||
| 
 12:00  | 
 12:15  | 
 Prevalence dětské obezity v ČR  | 
 Prof. MUDr. Marie Kunešová, CSc./ vedoucí oddělení obezitologie, Endokrinologický ústav Praha  | 
||
| 
 12:15  | 
 12:30  | 
 diskuse  | 
 12:30  | 
 13:30  | 
 OBĚD  | 
| 
 13:30  | 
 14:30  | 
 III. BLOK: potraviny a spotřebitel  | 
 předseda: Ing. Jiří Kopáček / Českomoravský svaz mlékárenský, Praha  | 
||
| 
 13:30  | 
 13:45  | 
 Reformulace v mlékárentství  | 
 Ing. Jiří Kopáček, CSc. / Českomoravský svaz mlékárenský, Praha  | 
||
| 
 13:45  | 
 14:00  | 
 Radosti a strasti reformulace v praxi  | 
 Ing. Jana Ovčáčková / ředitelka kvality, Lactalis CZ, s.r.o., Praha  | 
||
| 
 14:00  | 
 14:15  | 
 Reformulace nejen cukrovinek  | 
 Ing. Jana Blecherová/ Public Affairs&NHW Manager, Nestlé Česko s.r.o.  | 
||
| 
 14:15  | 
 14:30  | 
 diskuse  | 
|||
| 
 14:30  | 
 15:30  | 
 IV. BLOK: věda a spotřebitel  | 
 předseda: Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha  | 
||
| 
 14:30  | 
 14:45  | 
 Nabídka potravin očima nutričního terapeuta  | 
 Mgr. Ing. Ivana Pražanová / předsedkyně, Česká asociace nutričních terapeutů, Thomayerova nem. Praha  | 
||
| 
 14:45  | 
 15:00  | 
 Masné výrobky jako snacky: je nutná jejich reformulace?  | 
 Ing. František Ježek, Ph.D. / asistent, Ústav hygieny a technologie masa, VFU Brno  | 
||
| 
 15:00  | 
 15:15  | 
 Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny  | 
 Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha  | 
||
| 
 15:15 - 16:00 diskuse a závěr konference  | 
|||||
