POZVÁNKA
na výroční konferenci Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny, která se uskuteční dne
18. září 2019 od 10:00 hodin
v konferenčním sále OKsystem a.s. Praha,
Na Pankráci 125, Praha 4
Záštitu nad konáním konference převzali:
ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc.,
a předsedkyně Výboru pro zdravotnictví
prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
Program konference a doprovodné informace naleznete v příloze.
Registrace nutná. Účast není zpoplatněna.
Svoji účast potvrďte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 10. září 2019.
PROGRAM Výroční konference Platformy pro reformulace dne 18. září 2019 |
|||||
9:15 |
10:00 |
Registrace účastníků |
|||
10:00 - 10:30 Úvodní slovo |
RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace Mgr. Eva Gottvaldová / náměstkyně pro ochranu a podporu veřejného zdraví - hlavní hygienička ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR Ing. Jindřich Fialka / náměstek sekce zemědělství a potravinářství, Ministerstvo zemědělství ČR |
||||
10:30 |
11:30 |
I. blok: evropa a spotřebitel |
předseda: RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. / předsedkyně Platformy pro reformulace |
||
10:30 |
10:45 |
Setting the scene: the food and drink industry's contribution to nutrition and health across the EU |
Dirk Jacobs / FoodDrinkEurope, Brusel |
||
10:45 |
11:00 |
Working together towards a balanced diet. |
Nick Deschuyffeleer / Food Policy Manager, FEVIA, Brusel |
||
11:00 |
11:15 |
Inovativní řešení pro reformulace v rámci legislativního prostředí v EU |
Petr Menšík / EU Affairs Manager, EU Specialty Food Ingredients, Brusel |
||
11:15 |
11:30 |
diskuse |
|||
11:30 |
12:30 |
II. BLOK: VÝŽIVA a spotřebitel |
předseda: prof. MUDr. Věra Adámková, CSc. / přednostka, preventivní kardiologie, IKEM, Praha |
||
11:30 |
11:45 |
Stravovací zvyklosti českých dětí |
Prof. MUDr. Věra Adámková, CSc. / přednostka, pracoviště preventivní kardiologie, IKEM, Praha |
||
11:45 |
12:00 |
Zkušenosti s výživou v dětském věku z pohledu lékaře dětského oddělení |
MUDr. David Kasal, MHA/ přednosta, dětské a novorozenecké oddělení, nemocnice Chrudim |
||
12:00 |
12:15 |
Prevalence dětské obezity v ČR |
Prof. MUDr. Marie Kunešová, CSc./ vedoucí oddělení obezitologie, Endokrinologický ústav Praha |
||
12:15 |
12:30 |
diskuse |
12:30 |
13:30 |
OBĚD |
13:30 |
14:30 |
III. BLOK: potraviny a spotřebitel |
předseda: Ing. Jiří Kopáček / Českomoravský svaz mlékárenský, Praha |
||
13:30 |
13:45 |
Reformulace v mlékárentství |
Ing. Jiří Kopáček, CSc. / Českomoravský svaz mlékárenský, Praha |
||
13:45 |
14:00 |
Radosti a strasti reformulace v praxi |
Ing. Jana Ovčáčková / ředitelka kvality, Lactalis CZ, s.r.o., Praha |
||
14:00 |
14:15 |
Reformulace nejen cukrovinek |
Ing. Jana Blecherová/ Public Affairs&NHW Manager, Nestlé Česko s.r.o. |
||
14:15 |
14:30 |
diskuse |
|||
14:30 |
15:30 |
IV. BLOK: věda a spotřebitel |
předseda: Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha |
||
14:30 |
14:45 |
Nabídka potravin očima nutričního terapeuta |
Mgr. Ing. Ivana Pražanová / předsedkyně, Česká asociace nutričních terapeutů, Thomayerova nem. Praha |
||
14:45 |
15:00 |
Masné výrobky jako snacky: je nutná jejich reformulace? |
Ing. František Ježek, Ph.D. / asistent, Ústav hygieny a technologie masa, VFU Brno |
||
15:00 |
15:15 |
Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny |
Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. / vedoucí, Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha |
||
15:15 - 16:00 diskuse a závěr konference |