Náš web používá ke zlepšení fungování, poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace o tom, jakým způsobem je s daty cookies dále zacházeno, najdete na stránce cookies.
Potravinářský průmysl pracuje na vývoji a výrobě inovovaných a reformulovaných výrobků (zlepšení složení makronutrientů)
V roce 2022 došlo ke zlepšení složení snídaňových cereálií Nesquik. Ve svém složení má na prvním místě celozrnnou mouku, výrobky mají vyšší obsah vlákniny a jsou obohacené o vitamíny B3, B5, B6 a železo. Díky těmto změnám jsou cereálie hodnoceny jako Nutri-Score A.
Další novinkou jsou výrobky Nestlé Fitness Granola s medem, čokoládou a brusinkami. Tato řada cereálií obsahuje více jak 53 % celozrnné mouky.
Nestlé
Zlepšení složení snídaňových cereálií
V roce 2022 došlo ke zlepšení složení snídaňových cereálií Nesquik. Ve svém složení má na prvním místě celozrnnou mouku, výrobky mají vyšší obsah vlákniny a jsou obohacené o vitamíny B3, B5, B6 a železo. Díky těmto změnám jsou cereálie hodnoceny jako Nutri-Score A.
Další novinkou jsou výrobky Nestlé Fitness Granola s medem, čokoládou a brusinkami. Tato řada cereálií obsahuje více jak 53 % celozrnné mouky.
Danone
Realizovat dlouhodobý závazek v podobě zlepšování nutriční kvality produktů a podpory zdravějšího, nutričně bohatšího stravování – omezování cukru
Omezování obsahu cukru dlouhodobě patří mezi základní reformulační cíle Danone na globální úrovni. 90 % z celkového objemu prodejů společnosti Danone v roce 2020 se uskutečnilo ve zdravých kategoriích potravin a plných 82 % z celkového objemu prodejů společnosti Danone v roce 2020 bylo bez přidaného cukru a 41 % je fortifikováno (v roce 2019 to bylo 25 %).
V omezování obsahu cukru ve výrobcích společnosti chceme i nadále pokračovat, a to v souladu s oficiálními Nutričními cíli a závazky Danone.
16 % objemu prodejů Danone bylo v roce 2020 nutričně zlepšeno (celosvětově).