Náš web používá ke zlepšení fungování, poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace o tom, jakým způsobem je s daty cookies dále zacházeno, najdete na stránce cookies.
Potravinářský průmysl spolupracuje s relevantními institucemi, akademickou obcí, odborníky a dalším zúčastněnými stranami
Zpřehlednění informací pro spotřebitele na obalech a podpora zdravějšího stravování
Danone hodlá své výrobky srozumitelně označovat výživovými údaji nejen na 100 g, ale i na porci, a to v souladu se svými nutričními závazky.
V roce 2020 mělo již 83 % z prodaných objemů Danone v příslušných kategoriích na obale doporučení porce.
Potravinářská komora ČR
Spolupráce a výměna zkušeností a poznatků s FoodDrinkEurope
Pravidelná účast na pracovních skupinách FoodDrinkEurope (pracovní skupina NUTRITION/DIET a INCO).
x
Unilever
V rámci kampaně “O kousek lepší” spojené s lokálním brandem Míša/společností Albert bylo vysázeno 400 stromů v České republice. Cílem bylo vracet do přírody stromy, z nichž získáváme dřívka pro mražené krémy.
Využívání recyklovaných plastů ve zmrzlinovém portfoliu.
Magnum kelímky z recyklovaného cirkulárního plastu. Výrobky byly oceněny odbornou komisí v rámci soutěže Obal roku 2021.
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Spolupráce s jinými výzkumnými ústavy a vysokými školami, s odbornými organizacemi a spolky (Společnost pro výživu, ČTPP,Národní zemědělské muzeum, SZPI, SVÚ Jihlava...). Přímé kontakty a poradenská činnost pro pacientské organizace celiaků.
Řešení výzkumných projektů společně s potravinářskými firmami.
Tyto aktivity probíhají neustále. Firmy spolupracující na projektech se aktivně účastní řešení.